Twitter Page

Αναζήτηση

Αρχείο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Αρχική Σελίδα

Εργασίες μετακόμισης για τα παιδιά σας (“Στρώστε” τα στη δουλειά!)

Η μετακόμιση είναι μια διαδικασία που προκαλεί άγχος, ανεξάρτητα από το πόσο καλά προετοιμασμένοι είστε. Απ’ότι φαίνεται, δεν συνειδητοποιούμε πόσο πράγματα  συλλέγουμε, όταν κατοικούμε στo ίδιο σπίτι για μερικά χρόνια. Ευτυχώς, αν έχετε παιδιά, έχετε μερικά επιπλέον χέρια που μπορούν να βοηθήσουν. Αλλά βάζοντας τα να βοηθήσουν αποτελεσματικά μπορεί να είναι δύσκολο, δεδομένου ότι δεν μπορεί να είναι τόσο προσεκτικά με τα πράγματά σας, όπως θα θέλατε. Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να κατευθύνετε τα παιδιά να συμβάλλουν στη μετακόμιση, χωρίς να ρισκάρετε παράπλευρες απώλειες.

 

  1. Αφήστε τα να συσκευάσουν τα πράγματά τους αφού τους έχετε υποδείξει πρώτα μια διαδικασία συσκευασίας. Δώστε τους μερικά κουτιά και ένα μαρκαδόρο και πείτε τους να ξεκινήσουν συσκευασία στα δικά τους πράγματα. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα κλείσουν ή  σφραγίσουν τα κουτιά προτού σας καλέσουν να τα ελέγξετε. Αν δεν χρησιμοποιούν τον χώρο των κουτιών αποτελεσματικά, βοηθήστε τα να συνδυάσουν δύο ή περισσότερα κουτιά σε μία, πριν από τη σφράγισή τους.

 

  1. Βιβλία, παιχνίδια, και  DVD είναι όλα αντικείμενα χαμηλού κινδύνου. Τα παιδιά σας μπορούν να συλλέξουν αυτά τα αντικείμενα και να ξεκινήσουν να τα συσκευάζουν σε κουτιά. Και πάλι, φροντίστε να ελέγξετε τα κουτιά  πριν από τη σφράγισή τους ώστε να εξασφαλίσετε ότι έχουν συσκευαστεί σωστά και να γλυτώσετε από “διπλοδουλειά”. Υπενθυμίστε τους να μην τοποθετήσουν πάρα πολλά βιβλία σε ένα κουτί και ότι τα βιβλία θα πρέπει πάντα να είναι στο κάτω μέρος (για να αποφευχθεί η σύνθλιψη των άλλων στοιχείων).

 

  1. Να μεταφέρουν ελαφριές συσκευασίες, όπως πχ ένα μικρό sak-voyage με ρούχα, είναι άλλη μία βοήθεια από τα παιδιά. Με την κάθε συσκευασία να είναι σωστά σημαδεμένη με ετικέττα που αναγράφει το περιεχόμενό της, μπορείτε να τα καθοδηγήσετε να τα μεταφέρουν και να τα αφήσουν στο σωστό σημείο μέσα στο σπίτι, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

 

  1. Μία άλλη βοήθεια είναι η αποσυσκευασία των κουτιών που προορίζονται για την κουζίνα. Τα παιδιά σας μπορούν να ανοίξουν τα κουτιά και να σας δίνουν το περιεχόμενο του κάθε ενός, καθώς εσείς τα τοποθετείτε στη θέση τους. Αυτό μπορεί να σας γλυτώσει το μισό χρόνο που θα σπαταλούσατε για την διευθέτηση των αντικειμένων της κουζίνας και αφού αποκτήσετε έναν καλό ρυθμό, η διαδικασία μπορεί να κυλήσει ακόμα πιο γρήγορα.

 

Ωστόσο, το πιο δύσκολο πράγμα που έχετε να αντιμετωπίσετε μετά τη μετακόμσή σας, είναι να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αποκτήσουν τις παλιές τους συνήθειες, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να αποκτήσουν νέους φίλους. Κάθε παιδί που έχει μετακομίσει, εκτός από το γεγονός ότι μπορεί να μην συμφωνεί με την κίνηση αυτή, μπορεί η μετακόμιση να είναι μια αρκετά θλιβερή και απογοητευτική εμπειρία. Αλλά μπορείτε να  χειριστείτε έξυπνα την κατάσταση και να λειτουργήσει θετικά για όλη την οικογένεια.

 

Όταν τα παιδιά σας τελειώσουν με ό, τι μπορούν να κάνουν για να σας βοηθήσουν να αποσυσκευάσετε, στείλτε τα έξω για να αρχίσουν να κάνουν νέους φίλους. Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών σας, αυτό θα μπορούσε να συμβεί πολύ γρήγορα. Μόλις κάνουν μερικούς φίλους, έχετε την τέλεια δικαιολογία για να συστηθείτε στους γείτονές σας (και πιθανόν νέους φίλους σας).

 

Οι παραπάνω συμβουλές  προϋποθέτουν ότι το παιδί σας είναι τουλάχιστον αρκετά μεγάλο σε ηλικία ώστε να κατανοήσει και να ακολουθήσει οδηγίες  και να είναι σε θέση να κυκλοφορήσει εκτός σπιτιού μόνο του. Αν έχετε πολύ μικρά παιδιά, μπορείτε να τα βοηθήσετε μετατρέποντας  τη διαδικασία συσκευασίας και αποσυσκευασίας σε μια μορφή παιχνιδιού, με την έννοια “για να δούμε ποιος θα κερδίσει”, ώστε να έχουν ένα παραπάνω κίνητρο . Φυσικά, αν τα παιδιά σας είναι περίπου τριών ετών ή μικρότερης ηλικίας μπορεί να έχει καλύτερο αποτέλεσμα να βρείτε μια νταντά, ενώ θα χειριστείτε τα πάντα μόνοι σας.

 

Στην ομάδα του Sendeasy.gr πιστεύουμε ότι η μετακόμιση, αν έχετε παιδιά, μπορεί  να είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, αλλά με τις παραπάνω συμβουλές ελπίζουμε να την απλοποιήσετε αρκετά! Επίσης, αν βρίσκεστε σε στάδιο αναζήτησης μεταφορικής εταιρείας, η εξειδικευμένη μας πλατφόρμα για μεταφορές και μετακομίσεις, θα σας βοηθήσει να βρείτε τον σωστό επαγγελματία στις χαμηλότερες τιμές.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ: