Twitter Page

Αναζήτηση

Αρχείο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Αρχική Σελίδα

Πακετάρισμα Βιβλίων

Τα βιβλία ανήκουν σε πολλές περιπτώσεις στα σημαντικότερα προσωπικά αντικείμενά μας, και η ακεραιότητά τους κατά μία μεταφορά ή μετακόμιση, θα έπρεπε να είναι εγγυημένη. Εκ πρώτης όψεως, η μεταφορά βιβλίων φαίνεται εύκολη υπόθεση, υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που θα έπρεπε να γνωρίζουμε ώστε να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή.

Οργάνωση και πακετάρισμα βιβλίων κατά τη μετακόμιση

Ανάλογα με την απόσταση της μετακόμισης το πακετάρισμα των βιβλίων μπορεί να χρειαστεί διαφορετική μεταχείριση. Αν μετακομίζετε σε μία άλλη πόλη και τα βιβλία σας έχουν μεγάλο όγκο και βάρος, θα πρέπει να τα πακετάρετε κατά την οργάνωση της μετακόμισης. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αναθέσετε σε μεταφορική εταιρεία το πακετάρισμα και τη μεταφορά των βιβλίων σας όπως και των υπόλοιπων αντικειμένων.  Το προσωπικό κάθε αξιόπιστης μεταφορικής αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες που ξέρουν πως να συσκευάσουν και να προστατέψουν όλα τα αντικείμενα της οικοσκευής σας. Αν η απόσταση είναι μικρή και η συναισθηματική ή υλική αξία τόσο υψηλή ώστε να μην μπορείτε να εμπιστευτείτε τα βιβλία σας ακόμα και στους επαγγελματίες, μπορεί να χρειαστεί να τα αφήσετε σε ένα φιλικό σπίτι και να τα μεταφέρετε προσωπικά στον τελικό προορισμό αφού η μετακόμιση ολοκληρωθεί.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να οργανώσετε σωστά το πακετάρισμα, ώστε να διευκολύνετε το ξεπακετάρισμα και την τοποθέτηση των βιβλίων σας στον νέο σας χώρο.

Αν τα βιβλία σας ήταν ταξινομημένα σε κατηγορίες, ανάλογα με το περιεχόμενο, το συγγραφέα, ή οποιοδήποτε άλλο κριτήριο σημαντικό είναι να διατηρήσετε αυτήν την κατηγοριοποίηση και στα πακέτα σας. Τοποθετήστε σε κάθε κούτα τα συναφή βιβλία και εφόσον το πακέτο είναι έτοιμο, τοποθετήστε ετικέτα που θα αναγράφει το περιεχόμενό του. Αν έχετε βιβλιοθήκη σε πάνω από ένα δωμάτια, καλό θα είναι στις ετικέτες να γράψετε και τα δωμάτια-προορισμούς των βιβλίων.

Αποφύγετε να τοποθετήσετε οτιδήποτε άλλο στις κούτες που περιέχουν τα βιβλία σας, και σε καμία περίπτωση μην τοποθετείτε αντικείμενα κάτω από αυτά, γιατί το μεγάλο βάρος των βιβλίων μπορεί να τα λιώσει, σπάσει, ή φθείρει κατά την μεταφορά.

Πακετάρισμα βιβλίων σε κούτες

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως να τοποθετήσετε τα βιβλία σας μέσα στα κουτιά. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τοποθετήσετε κάθετα τα βιβλία σας. Με τον τρόπο αυτό αξιοποιείτε καλύτερα τον χώρο ενώ ταυτόχρονα δημιουργείτε καλύτερη σταθερότητα του πακέτου.

Θυμηθείτε πως το πακέτο πρέπει να είναι ενισχυμένο και στιβαρό ώστε να ανταπεξέλθει στην μεταφορά των βιβλίων σας προστατεύοντάς τα από φθορά με τον καλύτερο τρόπο. Χρησιμοποιήστε κουτί διπλού φύλλου και ενισχύστε το περαιτέρω, περνώντας στρώση ταινίας πριν τοποθετήσετε τα βιβλία. Για οικονομικότερο πακετάρισμα, αναζητήστε δωρεάν κουτιά απευθυνόμενοι σε φίλους ή τοπικές επιχειρήσεις. Σε περίπτωση που χρειαστείτε περισσότερες από μία κούτες ιδανικά βρείτε πανομοιότυπες, ώστε να βολεύουν στην μεταφορά και την στοίβαξη.

Μη στριμώχνετε τα βιβλία σας μέσα στις κούτες προσπαθώντας να χωρέσετε περισσότερα πιέζοντας τα τοιχώματα του κουτιού. Μπορεί να προκαλέσετε ζημιά στο ίδιο το κουτί ή και στα βιβλία. Επίσης με τον τρόπο αυτό, αυξάνεται το βάρος του πακέτου και δυσκολεύει η διαδικασία μεταφοράς και ξεπακεταρίσματος.

Ο κενός χώρος που ίσως μείνει στην προσπάθειά σας να αποφύγετε το στρίμωγμα, καλό θα ήταν να συμπληρωθεί με υλικά παραγεμίσματος. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνετε τα επίπεδα προστασίας αλλά και την σταθερότητα του πακέτου. Γεμίστε τα κενά ανάμεσα στα βιβλία, και τα κενά μεταξύ βιβλίων και τοιχωμάτων του κουτιού. Μην το παρακάνετε, για να μπορεί το κουτί να κλείσει εύκολα, χωρίς την άσκηση πίεσης.

Ακολουθώντας τον παραπάνω απλό οδηγό, θα μπορέσετε να πακετάρετε και να μεταφέρετε απροβλημάτιστα και χωρίς φθορές τα βιβλία σας. Αν ψάχνετε τον κατάλληλο επαγγελματία για την μεταφορά των βιβλίων σας ή την πλήρη μετακόμισή σας, καταχωρίστε τα προς μεταφορά αντικείμενά σας στο Sendeasy και δεχτείτε online προσφορές από αξιολογημένες μεταφορικες εταιρειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ: