Twitter Page

Αναζήτηση

Αρχείο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Αρχική Σελίδα

Πώληση αντικειμένων που δεν χρειάζεστε κατά τη μετακόμιση – Ιδέες και Συμβουλές

Καθώς η ημέρα που θα μετακομίσετε πλησιάζει και είστε στη διαδικασία οργάνωσης της μετακόμισής σας, ένας καλός τρόπος να μειώσετε το κόστος και τον όγκο της μετακόμισης, είναι να οργανώσετε ένα “παζάρι” πουλώντας τα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε. Δεν θα μειώσετε μόνο το κόστος της μετακόμισης, αλλά θα γλιτώσετε και χρόνο κατά τη διάρκεια της μετακόμισης, αφού και λιγότερα αντικείμενα θα έχετε να συσκευάσετε και να μεταφέρετε, και λιγότερα αντικείμενα θα έχετε να αποσυσκευάσετε και να τακτοποιήσετε στο νέο σας σπίτι! Πως μπορείτε όμως να διοργανώσετε ένα “παζάρι” πώλησης των αντικειμένων σας ; Στον οδηγό αυτό θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα καταστήσουν τη διαδικασία γρήγορη, διασκεδαστική και εύκολη. Με αυτό το τρόπο η μετακόμισή σας θα κοστίσει λιγότερο και ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί πιο εύκολα.

 

Πριν το “παζάρι” – Οργανωθείτε


Πρώτα απ’ όλα πρέπει να αποφασίσετε τι θέλετε να πάρετε μαζί σας στο νέο σπίτι και τι θέλετε να αφήσετε πίσω. Πηγαίνετε σε κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας και εξευρευνήστε τις ντουλάπες, τα συρτάρια, ράφια κτλ. Μην παραλήψετε χώρους αποθηκευτικούς, υπόγειο, πατάρι κτλ, αν και εφόσον διαθέτετε τέτοιους χώρους. Διαχωρήστε τα αντικείμενα που δεν έχετε σκοπό να πάρετε μαζί σας.

 

Μερικά από τα πράγματά σας τα οποία έχουν φθαρεί,είναι χρησιμοποιημένα, σπασμένα ή απλά άχρηστα, είναι προφανές ότι θα τα πετάξετε. Αν κάποια από αυτά είναι κατάλληλα για ανακύκλωση, σκεφθείτε οικολογικά, και προωθήστε τα σε ένα κέντρο ανακύκλωσης της περιοχής σας. Φυσικά, όλη αυτή η διαδιασία δεν σημαίνει ότι θα πετάξετε αντικείμενα που θα σας αρέσουν ή έχουν συναισθηματική αξία για εσάς. Ούτως ή άλλως, σίγουρα θα ταλαντευθείτε με τον συναισθηματισμό σας – όλοι είμαστε δεμένοι με αρκετά αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι και τώρα είναι η ευκαιρία να ξεφορτωθούμε κάποια από αυτά. Τι θα κρατήσετε και τι θα πετάξετε εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους.

 

Έπειτα, πρέπει να διαχωρίσετε τα αντικείμενα που θέλετε να δωρίσετε – πχ μπορείτε να μεταφέρετε τα αντικείμενα αυτά σε κάποια μη κυβερνητική οργάνωση της περιοχής σας. Επίσης, θυμηθείτε φίλους και συγγενείς – αν έχετε αντικείμενα που βρίσκονται σε σχετικά καλή κατάσταση, μπορείτε να τα δώσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Σίγουρα κάποιος θα χρειάζεται ένα σχετικά καινούργιο κρεβάτι ή μία ντουλάπα, ειδικά αν πρόκειται να μετακομίσετε κάπου μακριά από το προηγούμενό σας σπίτι, αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα.

 

Ένα τέτοιο ξεκαθάρισμα θα σας παρέχει επίσης άδεια κουτιά συσκευασίας που χρησιμοποιούσατε για να αποθηκεύετε τα αντικείμενα αυτά. Ίσως να έχετε ήδη κάποια άδεια κουτιά που δεν χρησιμοποιείτε αλλά τα φυλάτε γιαπερίπτωση ανάγκης. Συλλέξτε όλα τα κουτιά και μην πετάξετε κανένα. Το πιο πιθανό είναι να σας χρειαστούν και κατά τη διάρκεια του “παζαριού” . Ταυτόχρονα συλλέξτε και φυλάξτε σακούλες οι οποίες επίσης θα φανούν χρήσιμες για τους πελάτες σας την ίδια μέρα.

 

Κατά τη διάρκεια – Συμβουλές


-Σε αυτό το σημείο έχετε μείνει με αντικείμενα που είναι σε καλή κατάσταση και είστε πρόθυμοι να τα πουλήσετε. Τώρα είναι η στιγμή να οργανώσετε το “παζάρι” στο γκαράζ σας ή στον κήπο, ή σε κάποιο άλλο χώρο. Διαχωρήστε τα αντικείμενά σας σε σωρούς ανάλογα με το είδος τους – ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρονικά είδη, βιβλία, συσκευές, μεταχειρισμένα έπιπλα κτλ

-Πριν ανακοινώσετε επίσημα τα σχέδιά σας, ελέγξτε με τις σχετικές  τοπικές αρχές τι περιορισμούς έχετε, άδειες που χρειάζεστε, φόρους που θα πρέπει να πληρώσετε κτλ για την διεξαγωγή ενός τέτοιου παζαριού

-Μετά από αυτό, διαφημήστε το “παζάρι” σας ! Πριν ορίσετε την ημερομηνία διεξαγωγής του, να έχετε κατά νου ότι θα χρειαστείτε λίγες εβδομάδες για την προετοιμασία. Αφού ορίσετε ημερομηνία, μπορείτε να καταχωρήσετε την εκδήλωση σε διάφορους ιστότοπους που αναφέρονται στη περιοχή που κατοικείτε, ή ακόμα και σε εφημερίδες, διαδικτυακές και μη. Στην καταχώρησή σας πρέπει να αναφέρετε την ημερομηνία, την ώρα έναρξης και λήξης, το χώρο που θα πραγματοποιηθεί (διεύθυνση κτλ), στοιχεία επικοινωνίας και αν διαθέτετε χώρο στάθμευσης.

-Στο μεταξύ, μπορείτε να ορίσετε τιμές πώλησης των αντικειμένων σας. Δημιουργήστε μια λίστα με όλα τα αντικείμενα προς πώληση, με την τιμή του καθενός. Αυτό θα σας βοηθήσει πολύ στην οργάνωση και θα σας γλιτώσει χρόνο την ημέρα εκείνη.

-Εξετάστε την περίπτωση διάθεσης χώρου στάθμευσης κάπου κοντά στο χώρο. Που θα μπορεί κάποιος να παρκάρει ; Προετοιμαστείτε γι’αυτό – υπάρχει διαθέσιμος χώρος στάθμευσης κάπου κοντά στο χώρο ; Εάν υπάρχει, μην ξεχάσετε να το αναφέρετε στη διαφήμιση που ετοιμάζετε για να μαθευτεί σε όσο δυνατόν περισσότερο κόσμο.

-Τι θα λέγατε να κάνετε τα παιδιά σας μερος της διοργάνωσης αυτής ; Θα είναι μια διασκεδαστική και ταυτόχρονα εκπαιδευτική εμπειρία για τα ίδια τα παιδιά σας. Πχ μπορούν να βάλουν ετικέτες με τιμές πώλησης στα αντικείμενα.

-Να είστε έτοιμοι να έρθετε σε συμφωνία – Ίσως οι άνθρωποι που θα έρθουν, είναι πρόθυμοι να διαπραγματευτούν τις τιμές που έχετε ορίσει.

-Θέλετε να διασκεδάσετε περισσότερο την διεξαγωγή του “παζαριού” σας ; Μοιραστείτε την εμπειρία της εκδήλωσης με τον γείτονα ή με ένα φίλο, ή ελέγξτε στην εφημερίδα αν υπάρχει άλλη τέτοιου είδους εκδήλωση σε κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα και προσπαθήστε να συμμετέχετε σε αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον και να μοιραστείτε τα έξοδα και την εμπειρία !

Εάν μετά την διαξαγωγή του “παζαριού” σας, σας έχουν μείνει αντικείμενα, μπορείτε να τα πουλήσετε online. Απλά δηλώνετε τι χρειάζεστε να ξεφορτωθείτε και περιμένετε απαντήσεις και προσφορές (αν δεν έχετε ορίσει τιμές).

Και βέβαια, όσα αντικείμενα δεν πουλήσετε ή πετάξετε, μαζί με όλα τα αντικείμενα που θα πάρετε μαζί σας στο νέο σας σπίτι, μπορείτε να τα μεταφέρετε πολύ οικονομικά !

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ: