Twitter Page

Αναζήτηση

Αρχείο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Αρχική Σελίδα

Δέκα συμβουλές αποθήκευσης που θα διατηρήσουν τα αντικείμενά σας όπως ήταν πριν τα αποθηκεύσετε.

 

Μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις όταν αποθηκεύετε τα αντικείμενά σας είναι να τα διατηρήσετε στην ίδια κατάσταση που βρίσκονταν τη στιγμή που τα αποθηκεύσατε. Το πρόβλημα δεν έγκειται – στις περισσότερες περιπτώσεις – στον χώρο αποθήκευσης, αλλά στον τρόπο που τα αντικείμενα είναι αποθηκευμένα.  Ανάλογα με το είδος υπάρχει ένας ορισμένος τρόπος που πρέπει να συσκευάζονται, σφραγίζονται ή αποθηκεύονται για να αποφύγετε την φθορά τους με την πάροδο του χρόνου. Παρακάτω θα βρείτε  μερικές γενικές συμβουλές για να κρατήσετε τα αποθηκευμένα σας αντικείμενα, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε μυρωδιά, καινούργια μόλις τα ξαναχρειαστείτε.

1) Αφήστε τουλάχιστον ένα κενό 2 εκατοστών μακριά από τον τοίχο κατά την τοποθέτηση των αντικειμένων στο χώρο αποθήκευσης. Αυτό θα επιτρέψει στον αέρα να κυκλοφορεί ακόμη κι αν o χώρος αποθήκευσης είναι “ελεγχόμενης θερμοκρασίας”. Αν δεν υπάρχει κενό γύρω από τις κούτες και αντικείμενά σας η υγρασία θα εισχωρήσει στα αντικείμενά σας. Η υγρασία είναι η υπ’αριθμόν ένα αιτία ζημιάς για τα αποθηκευμένα σας αντικείμενα.

2) Καλύψτε τα έπιπλα με σεντόνια ή/και νάυλον για να κρατήσετε τη σκόνη μακριά από το ύφασμα ή το δέρμα. Η σκόνη συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να δημιουργήσει στα έπιπλά σας μια δυσάρεστη οσμή ή ακόμα και να αφήσει λεκέδες. Ένας άλλος άλλος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι με επικάλυψη από πλαστικό, όμως θα σας κοστίσει πιο ακριβά.

3) Βρείτε κάποιες ξύλινες παλέτες, ώστε να τις τοποθετήσετε στο δάπεδο και πάνω σε αυτές να τακτοποιήσετε τις κούτες και τα αντικείμενά σας. Παλέτες μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν σε κάποιο τοπικό σούπερ μάρκετ, ή ακόμα και να αγοράσετε. Διατηρώντας τα αντικείμενά σας σε απόσταση από το έδαφος, θα εμποδίσετε στο νερό να τα αγγίξει και θα επιτρέψετε την κίνηση του αέρα γύρω από αυτά.

4) Τυλίξτε τα στρώματά σας με πλαστικό πριν την αποθήκευσή τους. Κρατήστε μία υψομετρική διαφορά τοποθέτησής τους από το έδαφος ώστε να αποφύγετε και την “επιδρομή” από έντομα. Τα στρώματα δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύονται χωρίς πλαστικό περιτύλιγμα, διότι τα έντομα μπορούν με την πάροδο του χρόνου να δημιουργήσουν το σπίτι τους στο εσωτερικό τους. Δεν  υπάρχει τίποτα χειρότερο από την “έκπληξη” που θα λάβετε όταν αποσυσκευάσετε το στρώμα σας στον καινούργιο χώρο που επιθυμείτε να το τοποθετήσετε και να δείτε μια μεγάλη αράχνη να βγαίνει από μέσα του!

5) Στοιβάξτε τις κούτες ανάλογα με το σχήμα και το βάρος. Ιδανικά χρησιμοποιήστε κουτιά με παρόμοιο σχήμα και μέγεθος ώστε να τα στοιβάξετε πιο εύκολα και να είναι πιο σταθερά. Βεβαίως, τα πιο βαριά κουτιά, πρέεπει να τοποθετηθούν στοι κάτω μέρος της στοίβας.

6) Τοποθετήστε ένα ανοιχτό κουτί μαγειρικής σόδας στο χώρο αποθήκευσης για να τραβήξει την υγρασία από το δωμάτιο καθώς και τυχόν οσμές που ενδέχεται να δημιουργηθούν με την πάροδο του χρόνου.

7) Εάν υπάρχουν κομοδίνα ή ντουλάπες στα αντικείμενα που αποθηκεύετε, αξιοποιήστε το χώρο που διαθέτουν, τοποθετώντας κουτιά συσκευασίας ή ρούχα στο εσωτερικό τους.

8 ) Στοιβάξτε τα αντικείμενα και τις κούτες σας, με γνώμονα να τοποθετείτε τα μεγαλύτερα στην πίσω μεριά του χώρου αποθήκευσης.

9) Μην αποθηκεύετε ξύλινα αντικείμενα και έπιπλα για αρκετό καιρό σε ένα χώρο, αν αυτός δεν ελέγχεται κλιματικά. Η υγρασία θα φθείρει, ραγίσει και παραμορφώσει τα αγαπημένα σας ξύλινα αντικείμενα.

10) Αν είναι δυνατόν αλλάξτε την κλειδαριά στο χώρο αποθήκευσης, μία φορά το μήνα, για προστιθέμενη προφύλαξη. Αν και, οι πιο πολλοί πάροχοι χώρων αποθήκευσης παρέχουν ασφάλεια ίση περίπου με το 2% της αξίας των αντικειμένων σας. Σας συνιστούμε να αγοράσετε την ασφάλεια αυτή, ώστε να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας, όταν θα βρίσκεστε μακριά από τα νατικείμενα που έχετε αποκτήσει με τόσο κόπο!

Ελπίζουμε να σας φάνηκαν χρήσιμες οι συμβουλές μας ! Μπορείτε να επισκέπτεστε το blog μας, από καιρό σε καιρό, ώστε να ενημερώνεστε για θέματα σχετικά με μεταφορές, μετακομίσεις, συσκευασία, κ.ά. Δεν είμαστε σε θέση να σας βοηθήσουμε περαιτέρω με την αποθήκευση των αντικειμένων σας, αλλά μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε μια αξιόπιστη μεταφορική εταιρεία για τη μεταφορά ή/και μετακόμισή σας!

3 ΣΧΟΛΙΑ:

  1. μετακομίσεις:

    Μπράβο σας, πολύ χρήσιμο άρθρο!

  2. John:

    Σωστή η παρατήρησή σας. Αν και αυτά (εκτός) του συναγερμού προβλέπονται από το νόμο κανονικά…..

  3. Πολύ χρήσιμα τα σχόλια σας. Επίσης οι εταιρείες αποθήκευσης θα πρέπει να διαθέτουν συστήματα πυρανίχνευσης πυρασφάλειας και συναγερμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ: