Twitter Page

Αναζήτηση

Αρχείο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Αρχική Σελίδα

Τι θα πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της μετακόμισής σας

Κατά τη διάρκεια της μετακόμισής σας, γνωρίζετε τι θα κάνει η μεταφορική εταιρεία που έχετε επιλέξει. Εσείς όμως τι θα κάνετε ;

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι καταρχήν να παραμείνετε ήρεμοι και ψύραιμοι. Η μετακόμιση είναι αγχωτική, αλλά υπάρχουν στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε ώστε να την καταστήσετε μια σχετικά ανώδυνη και εύκολη διαδικασία. Μην αφήσετε πολλά πράγματα για την τελευταία στιγμή. Αν πρόκειται να συσκευάσετε μόνοι σας τα αντικείμενά σας, ξεκινήστε το συντομότερο δυνατόν. Συσκευάστε τα πάντα, αφού πρώτα έχετε προμηθευτεί τα κατάλληλα υλικά και αφήστε τελευταία, τα υλικά που χρειάζονται για να απολαύσετε έναν τελευταίο καφέ στο σπίτι σας και υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι σύντομα τα αντικείμενά σας θα είναι εγκατεστημένα με ασφάλεια στο νέο σας σπίτι. Αξίζει να συνειδητοποιήσετε ότι τα χίλια και ένα μικροσκοπικά προβλήματα που σχετίζονται με τη μετακόμιση είναι μόνο προσωρινά.

Δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο για να αποχαιρετίσετε το παλιό σας σπίτι. Αν έχετε ζήσει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, το σπίτι θα έχει παίξει τον ρόλο του οικοδεσπότη σε αρκετές ευτυχείς εμπειρίες σας. Μπορεί να θέλετε να τραβήξετε και μία τελευταία φωτογραφία πριν από την αναχώρηση.

Είναι σημαντικό να κρατήσετε τα παιδιά σε απόσταση από τους μεταφορείς,  καθώς αυτοί μετακινούν τα αντικείμενά σας. Είναι επικίνδυνο και καθόλου ασφαλές για τα παιδιά σας. Σε περίπτωση που επιθυμούν να βοηθήσουν, αναθέστε τους καθήκοντα, όπως τον έλεγχο των ντουλαπιών για οτιδήποτε μπορεί να έχει ξεχαστεί, ή ετοιμάστε τους ένα γεύμα στη βεράντα, προκειμένου να τα κρατήσετε απασχολημένα.

Κουτιά με σημαντικά έγγραφα, κοσμήματα, διαβατήρια και άλλα τιμαλφή πρέπει να μείνει στην κατοχή σας. Κάντε σαφές στην μεταφορική εταιρεία ότι δεν χρειάζεται να ασχοληθούν με τα εν λόγω κουτιά. Τοποθετήστε μια ετικέτα που να αναγράφεται ξεκάθαρα ότι δεν είναι για μεταφορά. Μην αναγράψετε πχ “εξαιρετικλα ακριβά αντικείμενα”, μπορείτε να αναγράψετε πχ “Αντικείμενα που θα περάσω να αφήσω στον πατέρα μου” ή αν πρόκειται για μεγάλη διαδρομή – απόσταση του νέου σας σπιτιού, “αντικείμενα για το ταξίδι”. Αν πραγματοποιήσετε αεροπορικώς τη διαδρομή για το νέο σας σπίτι, κρατήστε τα πολύτιμα αντικείμενα στην χειραποσκευή που θα έχετε μαζί σας. Οι αποσκευές χάνονται μερικές φορές και οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν περιορισμένη αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών.

Έχοντας τοποθετήσει ετικέτες σε όλες τις κούτες που θα μεταφέρετε, θα σας βοηθήσει στο άλλο άκρο της διαδρομής. Οι μεταφορείς θα είναι σε θέση να τοποθετήσουν το κάθε κουτί  στον κατάλληλο χώρο, εύκολα και γρήγορα. Αυτοκόλλητες ετικέτες ή χάρτινες ετικέτες θα πρέπει να επισυνάπτονται σε κάθε κομμάτι των επίπλων σας, για τον ίδιο λόγο. Όταν φθάσετε στο νέο σας σπίτι, θα είστε όλοι κουρασμένοι. Να είστε σε θέση να βρίσκετε αυτό που ψάχνετε, εύκολα και γρήγορα, θα κένει τη μεγάλη διαφορά.

Βάλτε μαζί ένα κουτί με όλα τα  πράγματα που θα χρειαστείτε για την πρώτη νύχτα και το πρώτο πρωί – μια αλλαξιά ρούχα για το κάθε μέλος της οικογένειας, σαπούνι και πετσέτες, κουβέρτες και μαξιλάρια, οδοντόβουρτσες, και ένα αγαπημένο παιχνίδι για κάθε ένα από τα παιδιά. Με αυτόν τον τρόπο θα χρειαστεί να ανοίξετε μόνο ένα κουτί το πρώτο βράδυ στο νέο σας σπίτι.

Όταν η διαδικασία συσκευασίας έχει τελειώσει, ελέγξτε διπλά όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες με την μεταφορική εταιρεία – νέα διεύθυνση, τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων, πότε αναμένεται να φτάσουν και όταν περιμένετε να φτάσετε εσείς εκεί. Πάρτε παραπάνω από ένα τηλέφωνο επικοινωνίας ώστε να μπορείτε να τους καλέσετε  εάν είναι απαραίτητο.

Υπάρχουν και άλλα τηλέφωνα που θα χρειαστείτε στο νέο σπίτι σας. Τα πρώτα τηλέφωνα που πρέπει να βρείτε είναι ο αριθμός της τοπικής αστυνομικής αρχής στη νέα περιοχή σας και η θέση του πλησιέστερου νοσοκομείου, μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Χάρη στο διαδίκτυο μπορείτε να συλλέξετε αυτές τις πληροφορίες  και να τις σημειώσετε  πριν από την αναχώρηση από το παλιό σπίτι σας ..

Κατεβάστε επίσης μερικά μενού από εστιατόρια που παραδίδουν φαγητό στο νέο σας σπίτι. Την πρώτη ημέρα θα ασχοληθείτε κατά πάσα πιθανότητα με την αποσυσκευασία, την οργάνωση και την αναδιάταξη των επίπλων για να ταιριάξουν στους νέους χώρους, και γενικά τη διευθέτηση των αντικειμένων σας.  Έχοντας τον αριθμό τηλεφώνου κάποιου που θα σας φέρει ένα καλό γεύμα, θα κάνει την ημέρα σας πολύ πιο εύκολη.

Βέβαια μπορείτε να σκεφθείτε και μια διαφορετική εναλλακτική για το τι πρέπει  να κάνετε μετά τη μετακόμισή στο νέο σας σπίτι !

Ελπίζουμε να σας φάνηκαν  χρήσιμες οι παραπάνω συμβουλές και να σας βοηθήσουν ώστε η μετακόμισή σας να κυλήσει ομαλά!  Η ομάδα του Sendeasy δυστυχώς δεν μπορεί να σας βοηθήσει περαιτέρω, παρά μόνο στην επιλογή της κατάλληλης μεταφορικής εταιρείας για την μετακόμισή σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ: